Alte știri

VIDEO // Tânăr de 29 de ani, reținut pentru escrocherie. Ce pedeapsă riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor întreprinse au reținut un tânăr în vârstă de 29 de ani, pentru comiterea unei escrocherii. Este de menționat că el nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

O doamnă în vârstă de 38 ani, în seara zilei de 20 iunie, a sesizat polițiștii sec. Botanica, comunicând că în timp ce se deplasa pe str. Cuza Vodă, de ea s-a apropiat un bărbat și prin înșelăciune și abuz de încredere și sub pretextul de a efectua un apel telefonic a dobândit telefonul mobil de model ,,Samsung A70”, de la ea. Ulterior în timp vorbea la telefon a dispărut cu el, prejudiciul constituie suma de 8 500 lei.

Astfel, ofițerii de investigație în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse, bărbatul a fost reținut și escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor processual penale acesta și-a recunoscut vina. Totodată individul se afla în urmărire penală pentru comiterea infracțiunilor analogice și furt.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie a Direcției de Poliție mun. Chișinău și cercetat penal pentru escrocherie. Conform legislației în vigoare pentru fapta comisă individul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani.

loading...

Comments are closed.