Alte știri

VIDEO // Taximetriștii din Chișinău trași pe dreapta de poliție! Oamenii legii au depistat deja mai multe nereguli

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 26 ianuarie curent, întru contracararea situației accidentare și combaterea transportului de călători în regim ,, Taxi” de către angajații inspectoratului auto de stat al SSTCR al Direcției de Poliție a mun. Chișinău , de comun cu angajații ANTA și FISC  a fost organizate verificări în mai multe sectoare ale capitalei, la companiile de taxi, înainte de ieșirea pe străzile capitalei cât și în traficul rutier. Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, întru verificarea stării tehnice a unităților de transport cât și respectarea măsurilor de control și combatere a infecției cu COVID-19.

În acest context, polițiștii au supus verificării circa 125 de unități de transport ce activează în compania de taxi din mun. Chișinău. Astfel fiind verificate unitățile de transport înainte de ieșirea pe străzile capitalei cît și organizate razii speciale în trafic. Urmare a măsurilor întreprinse de către forțele de ordine au fost depistate contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea unității de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului. În privința a 20 conducători de taxi care au admis astfel de încălcări au fost întocmite procese verbale cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 11 900 lei.

De asemenea a mai fost sancționat și un administrator al unei companii de Taxi conform art. 228 Codului Contravențional al RM ,,Încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor” cu amendă în sumă de 3000 lei. Este de menționat ca la momentul controlului au fost depistate 5 automobile ce n-au fost supuse testării tehnice în modul stabilit, fiindu-le interzisă exploatarea prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

loading...

Comments are closed.