VIDEO // Teodor Cârnaț: Caietul de sarcini pentru licitația de la aeroport a fost conceput pentru un anumit concurent, iar cineva vrea să obțină „otkat”

Percepția cetățenilor că ceea ce se întâmplă astăzi la aeroportul din Chișinău este ilegal este pe deplin justificată, susține doctorul în drept Teodor Cârnaț. Asta deoarece, spune el, concesionarea în sine ar reprezenta o ilegalitate, în plus, licitația care urmează să aibă loc ar fi fost concepută din start în mod fraudulos, scrie ziua.md

„Eu am fost avocatul care am spus, în 2013, că concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău este ilegală și am ținut să fie anulate contractele de concesionare, încă în 2013. Atunci nu m-au ascultat judecătorii”, a declarat Teodor Cârnaț, la emisiunea Puterea a Patra, moderată de Gheorghe Gonța.

În opinia lui, ceea ce se întâmplă în momentul de față la acest obiectiv strategic n-ar fi altceva decât o schemă care ar implica interese financiare.

„În prezent, când puterea a spus că aeroportul este o instituție care garantează securitatea națională, pe unde intră și ies cetățenii Republicii Moldova, puterea actuală iarăși, știind că ar putea avea un „otkat” (parandarăt – n.n.) gros, merge pe aceeași cale pe care au mers predecesorii lor. De aceea, eu consider și subscriu 100% la percepția cetățenilor că la aeroportul internațional Chișinău se întâmplă ceva ilegal, fiindcă cerințele din caietul de sarcini care au fost puse la baza acestei licitații, au fost adaptate pentru un anumit concurent”, a adăugat expertul.

Joi, compania sociologică IMAS a prezentat un sondaj de opinie care arată că 82 la sută dintre moldoveni consideră că Aeroportul din Chișinău trebuie să rămână în proprietatea statului și doar 11 procente cred că acesta ar trebuie concesionat. Mai mult, 55 la sută dintre respondenții care au aflat de scandalul închirierii spațiilor comerciale de la aeroport consideră că licitația va avea „un rezultat influențat sau controlat de actuala putere politică de la Chișinău”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share