VIDEO // Titus Corlățean, vice-președintele PSD, a exprimat astăzi o poziție fermă de susținere pentru Republica Moldova în privința aderării la UE

Titus Corlățean, vice-președintele Partidului Social Democrat din România, a exprimat astăzi o poziție fermă de susținere pentru Republica Moldova în privința aderării la Uniunea Europeană. Corlățean a subliniat importanța sprijinului României în acest demers și a declarat că este esențial ca Republica Moldova să primească un vot pozitiv pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Afirmarea a avut loc în contextul pregătirilor pentru ședința Consiliului European care va avea loc la Bruxelles în perioada 14-15 decembrie 2023. La această întâlnire, liderii europeni vor lua în considerare chestiunea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană și vor decide cu privire la începerea negocierilor în acest sens.

România rămâne principalul susținător al procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, evidențiind importanța consolidării relațiilor dintre cele două țări și angajamentul față de valorile europene.

Poziția exprimată de Titus Corlățean subliniază coeziunea internațională în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova și evidențiază rolul determinant pe care România îl joacă în această direcție.

Total
0
Shares
Total
0
Share