Lifestyle

VIDEO // Toyota a efectuat prima demonstrație publică a mașinii zburătoare SkyDrive

Pinterest LinkedIn Tumblr

Japonezii de la Toyota au efectuat prima demonstrație publică cu o mașină zburătoare. Mașina cu un singur loc a decolat și a survolat zona de testare controlată vreme de câteva minute, scrie Libertatea

Noul vehicul cu decolare și aterizare verticală a fost botezat Toyota SkyDrive și seamănă cu o dronă autonomă, modificată pentru a fi controlată de pilotul aflat la bord. ”Cu nume de cod SD-03, prototipul demonstrat într-un spațiu special amenajat de Toyota a fost controlat de un pilot echipat în costum de protecție, fapt ce sugerează că planul producătorului auto pentru dezvoltarea unei flote de taxi aerian este încă departe de materializare”, precizează site-ul Go4it.

Cei de la Toyota spun că acest vehicul va deveni ”un nou mijloc de transport pentru stilul de viață urban”, dispozitivul fiind înzestrat cu propulsie integral electrică și dimensiuni foarte compacte după standardele unui avion sau elicopter. Pentru decolarea verticală și transportul unui pasager sunt folosite opt motoare electrice, grupate câte două pentru fiecare axă ce înlocuiește roțile terestre. Însă adevărata provocare o reprezintă autonomia de zbor. Pentru moment, greutatea acumulatorilor limitează autonomia de zbor la doar câteva minute.

Pentru moment, Toyota nu oferă un termen precis pentru debutul comercial al vehiculelor din gama SkyDrive.

loading...

Comments are closed.