VIDEO // Trei bărbați din UTA Găgăuzia, reținuți pentru instigare la ură și violență împotriva refugiaților

Poliția Republicii Moldova a anunțat reținerea a trei bărbați din satul Congaz, UTA Găgăuzia, cu vârstele de 35, 38 și 40 de ani, suspectați de executarea la comandă a incendieri a mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din regiune, cu scopul de a intimida și instigare la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina.

Potrivit informațiilor, unul dintre suspecți și-a ispășit pedeapsa în Federația Rusă. Pe parcursul lunii curente, grupul ar fi incendiat ușa unui hotel din raionul Vulcănești, scriind inscripția “AFARĂ”, precum și poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, cu aceeași inscripție.

De asemenea, aceștia ar fi aplicat inscripția “AFARĂ” pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina, ulterior incendiind mijloacele de transport.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează să fie cercetați penal pentru infracțiunile de “Distrugerea bunurilor”, “Instigare la ură” și “Intimidarea”.

Poliția Republicii Moldova condamnă ferm orice act de violență sau instigare la ură și violență împotriva refugiaților și anunță că va lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța și securitatea acestora.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share