Social

(video) Trei moldoveni au fost prinși cu „găina boită” la Galați

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aveți mare grijă pe ce dați banii, când preferați să cumpărați alimente de pe trotuar! Trei cetățeni din Republica Moldova au fost prinși când vindeau găini vopsite, la propriu. Aceștia comercializau într-o piață din Galați carne de păsăre despre care spuneau că provine de la găini crescute la curte, ele având o culoare galbenă, specifică păsărilor de țară, transmite digi24.ro

Polițiștii au primit mai multe reclamații de la cumpărători despre faptul că păsările își schimbă culoarea după ce erau spălate, iar apa rămâne galbenă.

Două persoane au fost prinse și amendate cu 500 de lei, iar 12 kilograme de carne de pasăre au fost confiscate. Cea de-a treia persoană a fugit la vederea polițiștilor, abandonând aproape 10 kilograme de carne de pasăre pe jos.


Horia Constantinescu, președintele Autorității pentru Protecția Consumatorului, a comentat la Digi24 cazul semnalat de Poliția Locală Galați. El a explicat că Autoritatea pe care o conduce nu poate sancționa persoanele fizice, ci doar operatori economici. De aceea, ANPC face demersuri pentru modificarea legislației pentru a putea interveni și în cazul acestui tip de comerț ilegal. „Nu cred că vorbim de cazuri izolate, cred că vorbim de oameni care profită de moralitate”, a declarat Horia Constantinescu.

Apa în care au fost spălate găinile vopsite
loading...

Comments are closed.