VIDEO // Trei persoane, printre care un vameș și un polițist de frontieră, au fost reținute pentru contrabandă

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră, anunță reținerea a trei persoane, duminică, după o captură de mărfuri de contrabandă la Sud, de peste 1 000 000 lei.

Microbuzul a fost oprit în regiunea satului Ciumai din Taraclia, de către o echipă mobilă vamală și polițiștii de frontieră, după ce inițial în urma controlului de la hotar a intrat nestingherit în Moldova, din Ucraina, chiar dacă șoferul nu poseda documente privind proveniența mărfurilor.

Microbuzul a fost escortat într-un post vamal din apropiere, pentru efectuarea controlului detaliat. În rezultat, oamenii legii au depistat faptul că în microbuz erau transportate, fără documentele necesare: haine, instalații sanitare și alte mărfuri de larg consum.

Prin urmare, a fost reținut atât șoferul, cât și doi funcționari– un inspector vamal, un polițist de frontieră – care ar fi implicați în schemă. Acum, urmează ca procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) să cerceteze probele și să determine necesitatea aplicării arestului preventiv.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share