Social

VIDEO // Trei tineri, reținuți pentru șantaj și amenințare cu omor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei tineri, cu vârstele cuprinse între 19 și 21 ani, originari din mun. Chișinău și r. Căușeni și Leova, au  fost reținuți în flagrant de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Râșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în timp ce primeau 2 700 de lei  de la un tânăr. Este de menționat că suspecții nu sunt la prima abatere de așa gen, anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, în dimineața de 30 ianuarie, s-a adresat la Inspectoratul de Poliție a sec. Râșcani, comunicând că este șantajat și amenințat cu răfuiala fizică de către trei indivizi. Acesta în seara de 29 ianuarie a fost contactat telefonic de către o prietenă și l-a rugat să se întâlnească pe str. N. Dimo, pentru a clarifica un conflict pe care aceștia îl aveau. Victima a fost de acord iar ajungând la locul indicat, el a fost întâmpinat de trei indivizi. În cadrul discuțiilor aceștia l-au amenințat cu răfuiala fizică și i-au comunicat că pentru conflictul pe care îl are cu tânăra și timpul pierdut tânărul le datorează suma de 2 700 lei.

Drept urmare,  a fost pornită o cauză penală pentru șantaj și ameninţarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii  corporale sau a sănătăţii, în cadrul căreia au fost efectuate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, pentru acumularea probelor şi demonstrarea vinovaţiei. În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit că anterior victima și tânăra în vârstă de 21 de ani, au avut o relație de prietenie.

În urma măsurilor efectuate, în seara de 30 ianuarie,  polițiștii i-au reţinut pe suspecți în momentul când aceștia primeau suma de bani de la victimă. Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina. Totodată asupra lor polițiștii au depistat un pistol, ulterior s-a stabilit a fi mulaj.

Tinerii au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 1 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.