Alte știri

(Video) Troleibuze cu aer condiționat, camere de luat vederi și prize pentru încărcarea telefoanelor, în Chișinău!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un troleibuz dotat cu camere de supraveghere, aer condiționat și prize USB a fost prezentat, în premieră, la expoziția MOLDENERGY, inaugurată astăzi. Autoritățile municipale au menționat că troleibuzul va circula în Capitală după expoziție, iar până la sfârșitul anului vom avea 15 astfel de vehicule pe străzile din Chișinău.

„Troleibuz de ultimă generație va ușura călătoria oamenilor prin faptul că are aer condiționat, prize de încărcarea telefoanelor mobile și camere de luat vederi. Cetățenii vor putea călători cu astfel de troleibuze tocmai peste două săptămâni”, Gabriela Cebotar, reporter TV8.md. 
 
Troleibuzul cu propulsie autonomă este dotat cu baterii reîncărcabile care vor economisi energia electrică necesară pentru deplasare cu până la 30 la sută, în comparație cu un vehicul obișnuit. Troleibuzul a fost vedeta expoziției, iar oamenii care l-au admirat spun că abia așteaptă să urce în el, mai ales pe timp de vară, când în transportul public e ca în saună.
 
„Mi se pare ceva interesant și nou pentru Moldova cu atât mai mult că troleibuzul este ecologic, este dotat și cu aer condiționat. Ceea ce o să ne ofere confort și nu o să fie atât de cald în troleibuz”, a spus un locuitor al Capitalei. „Este foarte plăcut că totuși noi trecem la transport ecologic. Este bun, nu mai sunt necesități foarte mari din partea cetățenilor, ca să fie păstrate”, a spus alt locuitor.
 
Pe pagina de Facebook a primăriei se spune că troleibuzul de ultimă generație va începe să circule pe străzile Capitalei după expoziție, iar până la sfârșitul anului în municipiu vor fi 15 vehicule de acest gen. „Parcul de troleibuze sunt circa 330 de unități investiția de anul trecut de 102 de milioane, anul acesta 72 milioane ne permite în fiecare an să înlocuim circa 20 % din parcuri”, Ruslan Codreanu, primar general interimar.
 
Regia Transport Electric Chișinău a participat în premieră, la expoziția „Moldenergy”. Troleibuzul de generație nouă va putea fi admirat până sâmbătă.
loading...

Comments are closed.