Politică

(video) UE nu recunoaşte „alegerile” organizate de Rusia în Crimeea anexată. Care este poziția președintelui Igor Dodon?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană precum și autoritățile din Georgia nu recunosc așa-numitele „alegeri” organizate de Federația Rusă în Crimeea anexată în anul 2014 – scrie portalul „Krim.Realii”, menţionând că în Federația Rusă duminică au avut loc alegeri locale.

„Uniunea Europeană nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a Sevastopolului de către Rusia. Prin urmare, nu recunoaștem organizarea alegerilor locale de către Rusia în peninsula Crimeea şi nu recunoaştem nici reprezentanții locali sau naționali aleși pe teritoriul ucrainean” – a comunicat Delegația UE de la Kiev.

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi, președintele Igor Dodon a declarat la acest subiect că nu a citit încă poziția oficială a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind faptul că Republica Moldova la fel nu recunoaște alegerile organizate de Federația Rusă în Crimeea.

„Eu nu am citit poziția Ministerului de Externe. Eu cred că noi trebuie să avem relații bune și cu Rusia și cu Ucraina. Noi, ca stat, am recunoscut integritatea Ucrainei. Indiferent de opinia unui politician, noi vorbim de opinia statului.”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că anterior, Igor Dodon avea însă o altă poziție și declara că „de facto, Crimeea este Rusia, chiar dacă acest lucru nu este recunoscut din punct de vedere juridic.”

loading...

Comments are closed.