Politic

(video) Ultima întrevedere a Maiei Sandu în calitate de Prim-ministru cu Ambasadorii acreditați la Chișinău? Iată ce se întâmplă la Guvern

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasadorii mai multor state, printre care Franța, SUA, România, Italia se află la Guvern. Mașinile diplomatice ale ambasadorilor au fost surprinse parcate în fața clădirii Executivului, anunță Unimedia.info

 

În ultimele zile, ambasadorii s-au întâlnit în repetate rânduri cu liderii statului, în special Maia Sandu, Igor Dodon.

În aceată dimineață, Dodon s-a văzut la Președinție cu Amabasadorul SUA Dereck Hogan. Potrivit lui Dodon, întâlnirea a avut loc la solicitarea lui Hogan.

Amintim că azi au avut loc consultări dintre Igor Dodon și fracțiunile parlamentare.

Reprezentanții PSRM au declarat că sunt gata să formeze o nouă majoritate parlamentară cu ACUM, dacă blocul va susține un nou premier și o nouă componență a Guvernului.

Pe de altă parte, Blocul ACUM spune că o vede doar pe Maia Sandu în funcția de premier și nu va accepta nici altă componență a Executivului. Mai mult, Alexandru Slusari a spus că „factorul destabilizator” al coaliției cu PSRM este Igor Dodon și o soluție ar fi demisia acestuia.

Fracțiunea PDM a spus că nu este gata de coaliție parlamentară, dar vor examina posibilitatea votării unui Guvern minoritar. Fracțiunea ȘOR optează pentru alegeri anticipate și se va abține de la votul pentru un Guvern minoritar.

loading...

Comments are closed.