Politică

(video) Ultima oră! Iată ce decizie a luat PSRM după discuțiile purtate cu PDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerile venite din partea PDM și după ședința Consiliului Republican vor lua o decizie finală.

„Noi am avut o rundă de discuții cu cei din Partidul Democrat, am ascultat toate propunerile lor. Au fost destul de multe și am luat act de acestea. La ora 15:00 le vom comunica tuturor colegilor în cadrul Consiliului Republican al PSRM, iar ulterior vom lua o decizie finală. La 16:30 vom fi disponibili să oferim alte detalii, ce facem și cum facem, încotro mergem și cu cine.”, a declarat Ivan Ceban.

Cât despre întâlnirea cu reprezentanții blocului ACUM care trebuia să aibă loc astăzi, Ivan Ceban a reiterat poziția PSRM ca cei din PAS și cei din Platforma DA să vină cu o singură poziție comună.

„Noi așteptam de la ei o declarație comună, până la momentul de față nu există o declarație comună. Între PAS și Platforma DA există multe divergențe.”, a mai adăugat Ceban.

Cu câteva minute în urmă, democratul Vlad Cebotari, a anunțat pres că PDM partă discuții cu PSRM, dar nu negociază funcții.

„Noi nu am discutat despre careva funcţii. Nu am pus accentul pe distribuiri sau lucruri de acest gen. PDM consideră că nu este corect la această etapă sa abordăm distribuiri de funcţii. O astfel de abordare este o una imorală, din punctul nostru de vedere. Le-am spus foarte clar socialiştilor că PDM are un singur obiectiv: de a forma o majoritate parlamentară și numire a unui guvern, care va avea un program social, care va face viaţa oamenilor mai bună”, a declarat democratul.

loading...

Comments are closed.