Alte știri

(video) Un automobil construit în 1968 a stabilit un nou record mondial la viteză atingând 726 km/h

Pinterest LinkedIn Tumblr

În săptămâna vitezei, care a avut loc pe fostul lac din Bonneville, automobilul de 50 de ani care se numește Challenger 2, a stabilit un nou record de viteză pentru automobilele cu motor cilindric. După două încercări, viteza Chalenger-ului a atins 722.2 kilometri pe oră.

Istoria automobilului cu denumirea Challenger a început în anul 1960, când creatorul acestuia, Mickey Thompson a atins viteza de 644 kilometri pe oră, la fel în Bonneville. Din păcate, din cauza problemelor tehnice, a doua încercare a lui Thompson nu a fost posibilă de realizat, astfel recordul nu a fost înregistrat.

În 1968, acesta a construit Challenger 2, dar din cauza problemelor meteo, cursa a fost anulată. În anul 1988, Mickey împreună cu soția au fost omorâți în propria casă, iar fiul lor Danny a conservat proiectul și mult timp nu s-a mai întors la ideea stabilirii unui record mondial la viteză.

Doi ani în urmă, Danny Thompson a început din nou să lucreze la Challenger 2, finisând lucrările. Motorul a ajuns de la 1800 la 2500 de cai putere. În anul 2016, automobilul a atins viteza de 654.6 km/h, iar în această săptămână, acesta a ajuns la 725.6 kilometri pe oră, iar viteza medie a celor două încercări a fost suficientă pentru a stabili un nou record mondial.

loading...

Comments are closed.