Externe

(video) Un avion american și altul rusesc la un pas să se ciocnească deasupra Mării Negre

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sursele din interiorul Pentagonului afirmă că un avion militar rusesc ar fi făcut o „interceptare nesigură” a unui avion american, care zbura în zona neutră deasupra Mării Negre.

Avionul SU – 27 nu a reușit să contacteze „omologul” său american prin intermediul căilor radio apropiindu-se foarte tare, ceea ce a dus la o vibrare puternică a avionului american EP – 3, spune unul din reprezentanții Pentagonului, menționând că nu există nici o justificare a acestui comportament, scrie publicația Vocea Americii.

Avionul american se afla într-o misiune obișnuită într-o zonă neutră și din acest motiv, forțele armate americane cer ca omologii lor ruși să vină cu o explicație a acesti fapt. „Au pus în pericol echipajul nostru, Sperăm că pe viitor, piloții ruși se vor comporta exact cum presupun standardele internaționale.”

La rândul lor, reprezentanții Kremlinului au declarat că prin acest gest, pilotul rus a încercat să prevină încălcarea granițelor aeriene rusești neîncălcând în nici un fel regulamentul sau orice alt standard internațional. Avionul american s-ar fi apropiat prea mult de granițele aeriene rusești și era nevoie de o intervenție pentru a preveni acest lucru.

 

loading...

Comments are closed.