Alte știri

VIDEO // Un bărbat a fost reținut, după ce a efectuat 11 apeluri la serviciul 112 comunicând despre minarea mai multor instituții a statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor a capitalei, a fost identificat și reținut în scurt timp de către angajații BPRO din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.

Poliția a fost sesizată în această noapte 10 iunie, în jurul orei 22:50, prin intermediul serviciului 112, fiind făcute 11 apeluri de către un bărbat care a comunicat că la mai multe instituții a statului, se află obiecte explozibile.

La adresele indicate imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la ,,Bombteh”.

Urmare a verificării de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bombteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.

Astfel, în urmă măsurilor întreprinse, în scurt timp suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat, pentru audieri și stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vina, comunicând că a efectuat apelurile pentru a verifica eficiența și timpul de reacție al serviciilor specializate.

Actualmente bărbatul se cercetează în stare de libertate, iar pentru fapta comisă el riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

loading...

Comments are closed.