VIDEO // Un bărbat cercetat în dosarul ”Frauda Bancară” a fost reținut de CNA și PA la punctul vamal Leușeni

La 09 ianuarie 2024 la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița de către organul de căutare al CNA în temeiul mandatului judecătoresc din 01 aprilie 2022 emis de instanța de judecată în cauza penală denumită generic “Frauda Bancară” a fost reținut un bărbat de 44 ani care era dat în căutare internațională.

Persoana este acuzată de complicitate la spălare de bani, în interesul unei organizații criminale, acțiuni manifestate prin convertirea și transferul mijloacelor financiare în sumă de 600 000 EUR obținute pe cale infracțională de la Banca de Economii SA în perioada lunii noiembrie 2014, care după o serie de tranzacții suspecte și transferuri pe conturile unor companii nerezidente și rezidente au fost introduși în circuitul legal al Republicii Moldova.

Precizăm că în luna martie 2023 cauza penală în privința persoanei indicate a fost trimisă în instanța de judecată de Procuratura Anticorupție cu aplicarea prevederilor Codului de procedură penală ce vizează finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului.

Pentru data de 11 ianuarie 2024 ora 12.00 este fixată următoarea ședință de judecată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

După efectuarea procedurii de reținere de către Procuratura Anticorupție persoana a fost transmisă în custodia Penitenciarului nr.13 mun. Chișinău pentru executarea măsurii procesuale de constrângere arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Total
0
Shares
Total
0
Share