Actualitate

VIDEO // Un bărbat cu vârsta de 49 de ani, reținut pentru mai multe furturi din locuințe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat de 49 de ani, domiciliat în or. Călărași, a fost reținut, fiind suspectat  de comiterea unui șir de furturi din locuințe din satul Peresecina, raionul Orhei.    

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, efectuate de către ofițerii Direcției investigații criminale a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu ofițerii inspectoratelor de poliție Orhei și Călărași, au stabilit că suspectul are la activ 6 furturi, săvârșite în luna august 2021. 

Acesta, alegea locuințele la întâmplare și după ce se convingea că proprietarii lipsesc de acasă, prin forțarea geamurilor pătrundea în locuințe, de unde sustrăgea bunuri de preț, mijloace financiare şi alte lucruri valoroase, cauzând victimelor pagube materiale în valoare totală de aproximativ 100 mii lei.

Grație acțiunilor speciale de investigație şi intervenției prompte a polițiștilor, la 17 august 2021, suspectul au fost reținut în timp ce se afla în or. Călăraşi.

Audiat de polițiști, bărbatul și-a recunoscut vina.

Suspectul este reținut pe un termen de 72 de ore, dacă va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani.

Anterior, suspectul a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor patrimoniale, fiind eliberat din penitenciarul Brănești la data de 31.03.2021.

La moment de către grupul de lucru format, se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor complici a figurantului, totodată se întreprind măsuri în vederea stabilirii apartenenței lui la comiterea altor infracțiuni, comise pe teritoriul Republicii Moldova.

loading...

Comments are closed.