Social

VIDEO // Un bărbat în vârstă de 32 de ani din Strășeni riscă 4 ani de închisoare pentru furt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 32 de ani domiciliat în or. Strășeni, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt de cărucior pentru copii. Acesta nu este la prima abatere fiind judecat pentru infracțiuni analogice.

Cazul a avut loc la data de 13 august, polițiștii sec. Botanica, fiind sesizați de către un bărbat în vârstă de 22 de ani, comunicând că din scara blocului de locuit amplasat pe bd. Dacia, a fost sustras căruciorul pentru copii. La fața locului s-a deplasat grupa operativă. Ajunși la fața locului bărbatul a comunicat că au venit de la plimbare cu copilul și au lăsat ca de obicei căruciorul în coridor, dar în dimineața zilei de 13 august nu l-au mai gasit. Prejudiciul a fost estimat de către partea vătămată la 3 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigare și urmărire penală, totodată în preajma blocului de locuit forțele de ordine au depistat o cameră de supraveghere care a susrprins momentul sustragerii.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. Individul a fost escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Totodată polițiștii au acumulat probe concludente în privința bărbatului cu privire la comiterea unui furt din locuință, unde acesta a pătruns prin geamul de la bucătăria apartamentului amplasat pe str. Zelinski, de unde a sustras două telefoane mobile, în sumă de 10 000 lei, ce aparțin proprietarei în vârstă de 24 de ani.

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.