Social

VIDEO // Un biciclist a fost spulberat mortal de o mașină la Nisporeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tragedie în oraşul Nisporeni. Un biciclist de 56 de ani a decedat, după ce a fost spulberat de o mașină la volanul căreia se afla un tânăr de 20 ani. Accidentul a avut loc în data de 18 decembrie pe strada Păcii intersecţie cu Industrială, în jurul orei 17:00, informează albasat.net.

Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional.

La faţa locului a venit soţia şi sora victimei, care erau răpuse de durere.

 “Eu l-am sunat, dar nu a mai răspuns. I-a sunat Lenei şi i-a zis: “Te iubesc.” Cu bicicleta era şi cineva a dat peste dânsul. “ 

Martorii susțin că şoferul circula cu viteză excesivă, iar astfel, impactul a fost inevitabil.

“Veneam de la serviciu şi mă duceam acasă. A vrut să cotesc pe partea stângă, văzând că vine o maşină cu o viteză excesivă, iar un biciclist a fost tamponat în mijlocul drumului, el traversa strada şi corespunzător a trecut pe lângă mine şi se vede  că a lovit în stâlp, eu nu am mai reuşit să văd ceva că s-a petrecut în câteva secunde. Când am coborât din maşină am văzut că omul era jos, la pământ, maşina tamponată, acolo. Am sunat la 112.”   Nu s-a auzit nici frâna, nimic, la viteză mare trebuia să se audă. La a mea eu am auzit-o, cu toate că eu am făcut numai câţiva metri şi am oprit-o pe dreapta. Dacă el nu cotea spre stânga, avea să tamponeze în mine.” 

  “Venea cu viteză. Cui îi trebuie să meargă cu viteză încolo.  Din deal am văzut că venea cu viteză mare, dar nu am văzut când a venit încoace că repede s-a dus.”    

Veniţi la locul accientului, oamenii legii au stabilit că biciclistul a încercat să traverseze strada, când a fost lovit violent de un automobil. Din cauza rănilor suferite, bărbatul a murit pe loc. Biciclistul nu era echipat cu elemente reflectorizante, iar maşina implicată în accident nu aparţine conducătorului auto. Şoferul a fost testat cu alcooltestul şi s-a constat că nu era băut.

VICTOR TRIBOI, ŞEFUL SECŢIEI URMĂRIRE PENALĂ DIN CADRUL IP NISPORENI: “Memrii grupului operativ de urmărire penală au stabilit că un cetăţean, în vârstă de 20 de ani, conducând un mijloc de transport de model Opel Astra  a  tamponat un cetăţean,   care se deplasa pe o bicicletă, dorind să traverseze intersecţia. În urma tamponării, automobilul  a fost proiectat într-un pilon de electricitate, iar persoana tamponată  a decedat la faţa locului.  Pot concretiza că în urma cercetărilor de la faţa locului a accidentului rutier urme de frânare nu au fost stabilite.”  

În prezent se petrec acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

 VICTOR TRIBOI, ŞEFUL SECŢIEI URMĂRIRE PENALĂ DIN CADRUL IP NISPORENI: “Conducătorul mijlocului de transport a fost reţinut în baza art. 166, Cod Procedură Penală pe un termen de 72 de ore.”

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă de la trei la șapte ani de pușcărie şi cu privarea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Citește și: ACCIDENT GRAV la Rezina: Șoferul a decedat pe loc iar pasagera transportată la spital

 

loading...

Comments are closed.