Social

(Video) Un bostan de jumătate de tonă crește în grădina unui bărbat din Drăsliceni, Criuleni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un dovleac de aproape jumatate de tona creste falnic in gradina unui barbat din Drasliceni, Criuleni. Acesta s-a dezvoltat in conditii naturale si va fi expus la festivalul Bostaniada de la sfarsitul lui septembrie, transmite protv.md.

Vasile Spanu din Drasliceni, Criuleni creste  legume acasa. Ideea de a cultiva dovleci i-a venit acum 6 ani odata cu aparitia Festivalului Bostaniada. Acum a reusit sa creasca un dovleac gigantic de aproape 500 de kilograme. „La Bostaniada s-a petrecut concursul celor mai mari dovleci si de atunci mi-a venit o idee sa vad cat de mare am sa-l pot creste.”, a spus Vasile Spânu. 

Semintele, spune el, le-a cumparat din SUA si timp de 4 luni dovleacul a ajuns la o greutate-record de mai bine de 400 de kg, adaugandu-i doar ingrasaminte naturale. Chiar daca este gigantic, Vasile spune ca nu este mirat pentru ca si in anii trecuti a reusit sa aiba dovleci destul de mari. “Am inceput de la 80 de kg si tot 120, 185, 285 am avut in an 340 si important ca nu mai putin.”, a mai spus fermierul.

Cresterea dovlecilor a devenit un hobby pentru el si acum, spune ca are in gospodarie peste 40 de tipuri, iar oamenii raman fascinati cand vad atatea forme si culori. Placintarii sunt cei mai cautati, urmati de speciile decorative.

Dovleacul va fi expus la Festivalul Bostaniada din acest an pe 22 septembrie.

loading...

Comments are closed.