Social

(Video) Un copil de 3 ani a uimit o lume întreagă: Poate rezolva probleme complicate de matematică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un băiețel în vârstă de doar trei ani a reușit să-și uimească părinții și o lume întreagă, grație capacității sale de a rezolva probleme dificile de matematică, dar și de a câștiga partide de șah cu adulți.

Aiden Blasian, un copil de trei ani din Washington D.C, capitala Statele Unite ale Americii, a fost filmat de părinții săi în timp ce rezolva probleme complicate de matematică, inclusiv fracții ori ecuații. Aceste reușite ale sale vin după ce a petrecut ore în șir făcând calcule la tablă, în încercarea de a-i convinge pe cei din jur de puterile lui.
 
De asemenea, într-un clip făcut public de părinții săi, băiețelul de trei ani poate fi văzut în timp ce recită corect primele 15 zecimale ale numărului Pi.
  
Acesta se pricepe, printre altele, la șah, unde a reușit să câștige partide disputate cu părinți, dar și alți adulți. De asemenea, el este pasionat ştiinţă şi de experimente chimice, motiv pentru care a memorat deja cele mai multe elemente din tabelul lui Mendeleev şi simbolurile lor.
 
Părinții lui Aiden au povestit că și-au dat seama că au un copil special atunci când brusc să scrie şi să citească la numai doi ani, după ce a văzut un bilet lăsat de unul dintre bunici mamei lui. În plus, ei cred că atunci când va începe școala va fi cel puțin de nivelul unui copil de clasa a IV-a.
loading...

Comments are closed.