(Video) Un copil este mușcat de un câine, se îmbolnăvește de rabie și moare la spital – Moldova, anul 2019

Un copil din suburbia capitalei este mușcat de un câine, se îmbolnăvește de rabie și moare la spital, Moldova anul 2019, ministerul sanatatii ala nemerenco, guvernul sandu, mediciii s-au arata neputinciosi, 

Băiatul de 11 ani, dintr-o suburbie a Chişinăului, care a fost muşcat de câine, iar ulterior internat în stare gravă la Spitalul municipal de Boli Contagioase pentru Copii din Capitală, a murit în această noapte. Acesta avea tulburări de orientare, halucinaţii şi convulsii, transmite Publika.md. 

Mama copilului e plecată peste hotare, iar băiatul era în grija unei femei care a mers cu el la medicul de familie din localitate abia după trei săptămâni de la incident, după ce micuţul a făcut febră.
 
Rabia sau turbarea afectează creierul şi sistemul nervos central. Virusul se transmite de la animalele infectate prin salivă sau muşcătură, iar infecţia este mortală. Vaccinarea antirabică este singurul tratament şi trebuie efectuată cât mai repede după infectare. Ultimul caz de rabie la om a fost înregistrat în ţara noastră în 2016.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share