Alte știri

VIDEO // Un deputat socialist cere Guvernului să despăgubească agricultorii moldoveni: ”Cei care apărau agricultorii și-au obținut dividendele politice și tac”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul PSRM, Radu Mudreac anunță că va depune o interpelare oficială la Guvernul Republicii Moldova, privind despăgubirea agricultorilor care au avut de suferit din urma grindinei, transmite Telegraph.md

Conform lui Mudreac diferite culturi agricole și livezi au fost distruse în proporție de 80% pe un teritoriu de circa 3 000 hectare. În acest context, deputatul cere Guvernului „de urgență să ofere despăgubiri agricultorilor care au avut de suferit de pe urma ploilor torențiale și a grindinii”.

Deputatul socialist s-a arătat deranjat de faptul că Guvernul nu a reacționat nicidecum până acum la situația din țară și îi solicită evalueze, în termene de 5 zile situația și să acorde despăgubire financiară agricultorilor pătimași. Banii pot fi indetificați în Fondul de Rezervă unde au mai rămas 28 000 000 lei, spune Mudreac.

Totodată, socialistul anunță că va încerca să afle de ce nu a acționat serviciul antigrindină, iar după cele 5 zile scurse, parlamentarul va reveni cu informații noi.

”Toți tac, nimeni nu intervine. Cei care apărau agricultorii, cred că și-au obținut la acel moment, acele dividendele politice și tac. Președinția tace. Guvernul tace” a declarat Radu Mudreac în cadrul unui briefing de presă.

Citește și: Igor Dodon le-a mulțumit locuitorilor din Găgăuzia pentru susținerea acordată echipei PSRM

loading...

Comments are closed.