Politic

(video) Un emerit profesor universitar: „Haideți să susținem PDM. Ei pot să creeze o Elveție în inima Europei”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Iliciuc, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, a filmat o adresare video către cetățeni în care evidențiază avantajele guvernării Partidului Democrat din Moldova și propune soluții pentru transformarea mediului politic din țara noastră într-unul de tip european, care să unească cetățenii în jurul unui scop comun.

Academicianul recunoaște că la un moment dat a fost susținător al Platforme DA, dar datorită activității Guvernului Filip, a declarațiilor și a faptelor lui Vlad Plahotniuc, a discursurilor lui Andrian Candu de la cele mai importante tribune internaționale, a înțeles că anume cu ajutorul Partidului Democrat, țara noastră poate să devină o mică Elveție în centrul Europei. Doctorul habilitat spune că s-a convins de faptul că PDM încearcă și va face ceea de ce are nevoie poporul de aici, de salarii bune, pensii, un trai decent al tuturor cetățenilor indiferent de națiune, religie sau orice alt criteriu.

„Dacă vrem să fim un stat european, ne trebuie două partide în țară. Suntem o mână de alegători și avem zeci de partide, ei nici nu mai pot ști ce partide să aleagă. Stimați șefi de partide, faceți așa ca mâna de alegători să fie divizată în două partide, unul pro-european și al doilea pro Siberia. Cel pro-european în jurul lui Plahotniuc și cel pro-rus în jurul lui Dodon. Varianta bipartidistă este optimă pentru țara noastră, ca în SUA și Marea Britanie”, spune Iliciuc în adresarea sa.

Profesorul consideră că pentru a opri furtul și batjocura acestei țări este nevoie de o mână de fier care să bată cu pumnul în masă și toți să îl asculte. Acesta propune ca toate forțele pro-europene să se unească într-un singur partid a cărui lider să fie un lider curajos, de care se tem hoții.

Dacă doriți să avem în următorul parlament război, iar în țară haos, să înflorească iarăși corupția și să fie furate băncile, vreți ca sărăcia să crească, faceți alegerea. Pe timpul Partidului Democrat nu s-a furat nici o bancă, vă îndemn să nu votați pe cei care spun vorbe goale. Nu o să facă nimeni mai mult decât Partidul Democrat. Ei și-au pornit un proiect, haideți să-l susținem, să le dăm o șansă să creeze o Elveție în inima Europei.„, conchide academicianul.

Ion Iliciuc este doctor habilitat în medicină, profesor universitar, șeful Clinicii de Neuropediatrie a USMF „Nicolae Testemițanu”, specialist în neuropediatrie, neurologie și pediatrie. Șeful primei secții de neuropediatrie din Republica Moldova. Autor a peste 300 de lucrări științifice printre care 5 monografii, 4 manuale, ghiduri și indicații metodice, 16 invenții și 28 inovații.

loading...

Comments are closed.