Social

(VIDEO) Un grup de indivizi au venit să-și scoată camaradul din pușcărie dar singuri au fost reținuți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi un grup alcătuit din 30 de persoane originari din regiunea Odesa, Ucraina urmau să vină în Chișinău. Scopul acestora era să scoată prietenul reținut pentru omor din penitenciarul numărul 13. Imaginile video au fost surprinse de un martor ocular.

Dașco Vladislav a fost arestat în 2016 pentru omor. Care ar fi avut loc la data de 01.10.2016. Acesta urma să fie eliberat doar după un an din pedeapsa care ar fi trebuit să o ispășească. Conform solicitării scrise a Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Centru, angajații IP Centru la 02.10.2017 au asigurat etaparea inculpatului Dașco Vladislav din Penitenciarul nr. 13 al DIP în Judecătoria mun. Chișinău.

Datorită unei hotărâri a Curții Constituționale, Dașco urma să fie astfel eliberat astăzi. Însă procurorii i-au adus noi învinuiri, într-un alt dosar și din acest motiv, tânărul a fost din nou reținut. Grupul sosit din Ucraina a încercat să saboteze reținerea camaradului lor prin blocarea mașinii de serviciu. Toate aceste persoane vorbeau în limba rusă și ucraineană, verbal exprimînd susținerea inculpatului Dașco Vladyslav. Dat fiind constatate asemenea circumstanțe existînd riscuri de intervenție și imixtiune în desfășurarea ședinței de judecată, în scopul asigurării ordinii publice au fost implicați mai mulți angajați ai IP Centru.

La un moment dat, toate persoanele de origine ucraineană menționate mai sus, intenționat au format baraj în fața automobilului aflat în mișcare, au încercat să oprescă automobilul pentru a scoate bănuitul din automobil. Aceste acțiuni au fost curmate cu forțele angajaților IP Centru și ale INP aflați în preajmă. După acest incident, 5 indivizi de origine ucraineană au fost reținuți de către autoritățile moldovenești, ne-au informat surse din cadrul instituțiilor de drept.

Persoanele date au fost reținute și escortare la IP Centru în ordinea art. 432, 433 al CCPM, acțiunile ultimilor fiind catalogate drept ultragiere a colaboratorilor de ocrotire a normelor de drept și apreciate prin prisma contravenției prevazute de alineatul 2 al art. 353 CCRM. Aceștia riscă amendă de la 21 la 45 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore sau cu arest contravențional de la 10 la 15 zile.

Cazul de astăzi a stârnit nemulțumirile internauților, astfel fostul vice-ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep într-o postare pe Facebook a spus „30 de persoane au venit să scoată de la închisoare un asasin, agresezi un om pentru o panglică și totodată încerci să scoți din pușcărie un ucigaș”.

 

loading...

Write A Comment