Alte știri

(Video) Un grup infractori luați din pat și arestați de mascații de la Fulger, într-un apartament din Chișinău!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi tineri cu vârstele de 18 ani și respectiv 19 ani, originari din r-nul. Hâncești, au fost reținuți de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău cu suportul angajaților BPDS ,,Fulger”, fiind bănuiți de comiterea unui furt din casă în proporții deosebit de mare.

Cazul a avult loc la data de 25 mai, când polițiștii IP Centru au fost alertați de proprietara locuinței de pe str. Ialoveni, în vârstă de 56 ani, comunicând că din locuință i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale. La fața locului polițiștii au stabilit că indivizii au pătruns în locuință prin forțarea geamului din termopan, de unde au sustras bani în sumă de 46 000 lei, 14 000 euro, telefon mobil de model ,,Samsung S9”, o tabletă ,,SamsungGalaxyTab”, un ceas pentru dame de model „SPRIT” și bijuterii confecționate din aur și argint, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 440 980 lei.
 
În urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, polițiștii au stabilit identitatea și locul aflării a indivizilor, acumulând probe conclude în privința lor. Ulterior forțele de ordine au efectuat mai multe percheziții autorizate la domiciliile indivizilor, unde au fost depistate și ridicate o parte din bunurile sustrase iar din banii furați aceștia și-au procurat un automobil “Audi A6” și o motocicletă “Yamaha”.
 
În cadrul audierilor indivizii și-au recunoscut vinovăția, aceștia anterior s-au dovedit a fi judecați pentru infracțiuni analogice. Actualmente, tinerii sunt plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, fiind cercetați penal pentru furt în proporții deosebit de mari, care conform legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu închisoare de la 7 la 12 ani.
Poliţia Capitalei solicită şi recomandă următoarele măsuri de siguranţă:
-Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată.
-Asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte.
-Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Daca totuşi vi s-a întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii.
-Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă
-În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit.
loading...

Comments are closed.