Cultură

(Video) Un italian venit în țara noastră i-a plăcut mult vinul moldovenesc! Ce spune oaspetele din străinătate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat din Italia a decis să descopere Republica Moldova și a venit într-o vizită în țara noastră de Ziua Vinului 2018. Oaspetele din străinătate, Danilo Gerardo Poggio, a făcut cunoștință cu locurile frumoase din Moldova, cu obiceiurile noastre, cu mâncarea tradițională, dar cel mai mult a rămas impresionat de vinurile moldovenești.

Turistul a făcut un tur a cătorva vinării din Moldova, a fost pe la Vinăria Purcari, apoi la Cricova, unde spune că a rămas foarte mulțumit de deservire, dar și de beciurile imense cu butoaie pline cu vin de cea mai înaltă calitate. Totodată, el a participat alături de o gospodină la coacerea plăcintelor cu brînză în cuptor, care i-au părut absolut delicioase.

Danilo Gerardo Poggio nu a ratat nici sărbătoarea Ziua Națională a Vinului 2018 organizată în centrul Capitalei, pe 6 și 7 octombrie, unde au participat peste 60 de vinificatori din toată țara, unde s-a cântat muzică bună, s-a dansat mult și s-au mâncat bucate tradiționale. Aici italianul s-a întâlnit cu alți turiști străni veniți din diverse țări ale lumii.

Bărbatul s-a întors acasă, în Italia, și a făcut un video foarte frumos despre Republica Moldova pe care l-a postat pe Facebook. Urmăriți prezentarea mai jos:

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.