Alte știri

VIDEO // Un minor de 17 ani riscă până la 4 ani de închisoare pentru furt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului Botanica din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse a fost reținut un minor în vârstă de 17 ani, pentru comiterea a două furturi. Acesta anterior a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni analogice și jafuri.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În primul caz polițiștii au fost sesizați la data de 10 august de către un bărbat în vârstă de 50 ani, comunicând că din automobilul ce era parcat în curtea blocului de pe bd. Traian, i-au fost sustrase bunuri materiale. La fața locului polițiștii au stabilit ca individul a pătruns în automobil prin deteriorarea lacătului de unde a sustras un telefon mobil și automagnitolă. Prejudiciul cauzat prorietarului constituie 5 000 lei.

Al doilea caz a avut la data de 11 august, în timp ce individul se afla pe bd.Traian, prin acces liber a intrat în blocul de locuit, de unde a sustras o bicicletă ce era fără supraveghere. Prejudiciul cauzat proprietarului în vârstă de 24 de ani, constituie 2 500 lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigațeie suspectul în comiterea infracțiunilor a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că bunurile sustrase le-a vândut obținând un profit.

Actualmente el este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.