Economic

(Video) Un moldovean a fost amendat în Italia cu 240 000 de euro! Iată ce a făcut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un antreprenor din Republica Moldova a fost amendat în Italia cu 240.000 de euro. Este vorba despre compania Contarini, deținută de Vasile Dragan, și care indica pe etichetele vinurilor sale că producția era una autentic italiană, în ciuda faptului că erau utilizați suplimentar struguri din Republica Moldova, ceea ce contravine legislației UE. Garda financiară din provincia Treviso, Veneția, a confiscat peste 200.000 de litri de vin spumos italian falsificat și a impus un sechestru pe proprietatea moldoveanului, scrie Dumitru Ciorici. 

În timpul unei inspecții, au fost analizate operațiunile tehnologice ale fabricii de vin, contabilitatea industrială și s-a constatat că 114.700 de sticle de vin spumant, gata de vânzare, au fost amestecate cu vinuri din Europa de Est. Pe etichetă, însă, era indicat că producția este una italiană. Sticlele au fost confiscate împreună cu 111.500 litri de vin amestecat, care trecea printr-o fermentare secundară.

Ministerul italian al Agriculturii și al Politicii Alimentare a ordonat ca produsul confiscat să fie utilizat pentru producerea oțetului industrial. Astfel, intervenția gărzii financiare a împiedicat vânzarea a peste 260 mii de sticle de vin spumant, în valoare de 800 mii euro, destinat vânzării în peninsulă și în străinătate.

Materialul video ce a ieșit la acest subiect la una din televiziunile italiene poate fi vizionat mai jos:

loading...

Comments are closed.