VIDEO // Un moldovean a prejudiciat bugetul Belgiei cu peste 3 milioane de euro. Detalii despre caz

Ofițerii Direcției combaterea crimei organizate și de urmărire penală a INI, de comun cu procurorii PCCOCS cu suportul cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, anunță reținerea unui bărbat din Moldova, care a prejudiciat statul belgian cu peste 3000000 euro urmare a fabricării clandestine a țigărilor în Belgia.

Astfel, acesta fusese condamnat în Belgia, în lipsa lui în acel stat, la 7 ani închisoare și la amendă de 800000 euro, fiind ulterior anunțat în căutare europeană. Activitatea acestuia viza contrafacerea țigărilor prin linii clandestine de fabricare, contrabanda cu țigări, spălarea de bani și conducerea de către acesta a unei organizații criminale (formate inclusiv din cetățeni ai Moldovei), dintre aceștia peste 10 fiind condamnați la până la 7 ani închisoare, cu amenzi de 700000 euro – 800000 euro.

Urmare a informațiilor acumulate, autoritățile din Moldova au stabilit că bărbatul cu vârsta de peste 40 de ani a investit (prin spălare de bani) sume impunătoare de bani în proprietăți de lux – casă cu piscine și mașini. Trebuie menționat și faptul că în vederea camuflării spălării banilor, acestea și-a înregistrat o parte din proprietăți pe persoane interpuse.

Astfel, urmare a perchezițiilor desfășurate în Chișinău, de la acesta a fost ridicată o mașină de lux, pistol și cartușe păstrate necorespunzător, precum și acte și telefoane care urmează să fie supuse cercetărilor. Ulterior reținerii bănuitului, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) i-a formulat învinuirea și a solicitat plasarea acestuia în arest preventiv, pentru 30 de zile. Totuși, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea acestuia în arest la domiciliu. Așa cum procurorii PCCOCS consideră că această măsură i-ar permite să influențeze investigațiile penale, oamenii legii o vor contesta, la Curtea de Apel Chișinău, timp în care acesta beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share