Social

VIDEO // Un motociclist din Nisporeni a fost prin beat la volan

Pinterest LinkedIn Tumblr

În noaptea de 9 spre 10 aprilie, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare au observat în traficul rutier o motocicletă care se deplasa neadecvat și cu viteză excesivă prin localitatea Vărzăreşti din raionul Nisporeni.

Ofițerii de patrulare imediat au solicitat conducătorului să oprească, pentru a evita să producă o tragedie, însă acesta a ignorat somațiile polițiştilor.

Ulterior, șoferul motocicletei s-a tamponat în poarta unei gospodării. Ofițerii de patrulare s-au legitimat și i-au explicat motivul stopării, după care l-au identificat ca fiind un locuitor al satului Vărzărești din raionul Nisporeni, în vârstă de 21 de ani.

Pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și documentarea accidentului a fost solicitată intervenția colegilor de la Inspectoratul de poliție Nisporeni.

La fața locului, tânărul a fost supus testului alcoolscopic, unde i s-a stabilit o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0.81 mg/l. Acesta a invocat că a consumat alcool la recomandarea medicului, pentru a preveni infectarea cu COVID – 19. Motocicleta a fost dusă la parcarea specială.

Totodată, pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră soldată cu deteriorarea neînsemnată a vehiculului sau a altor lucruri, riscă amendă de până la 1200 lei, iar pentru neîndeplinirea indicațiilor legale ale ofițerilor de patrulare – amendă de până la 25 000 lei. Este documentat contravențional și pentru conducerea vehiculului de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului ce depăşeşte gradul maxim admisibil stabilit de lege, dacă fapta nu constituie infracţiune, în cazul în care admiterea la trafic a conducătorului de vehicul nu prevede obligaţia de a deţine permis de conducere se sancționează cu o amendă de până la 25 000 de lei.

Mai mult, tânărul nu este la prima abatere de la lege, în perioada septembrie – decembrie 2019 a fost sancționat de 2 ori pentru o încălcare similară. Iar în perioada 2017 – 2019 a fost documentat și sancționat contravențional de către IP Nisporeni pentru huliganism, apariţia în locuri publice în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe, tulburarea liniştii în timpul nopţii. Tot el a fost documentat și pentru încălcarea regulilor de păstrare, deţinere, transport, port şi folosire a armelor letale şi neletale şi/sau a muniţiilor aferente.

Inspectoratul General al Poliției amintește că nu vom tolera cazurile în care cetățenii pun în pericol participanții la traficul rutier și reiterăm că alcoolul nu te vindecă de virusul de tip nou Covid-19.

Citește și: Femeia cu COVID-19, fugită din spital, a fost acasă și a revenit cu taxiul. Autoritățile încearcă să identifice taximetriștii cu care a intrat în contact

loading...

Comments are closed.