Externe

(video) Un nou masacru într-o școală din SUA! Doi elevi au deschis focul asupra colegilor, sunt victime

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi elevi de sex masculin, înarmați cu pistoale, au deschis focul la o școală din Colorado, omorând un coleg de clasă de 18 ani și rănind alte șapte persoane înainte de a fi arestați. Unul dintre ei este major, iar al doilea are sub 18 ani.

Poliţia nu a dezvăluit numele tânărului care şi-a pierdut viaţa. Mai multe victime ale atacului armat, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, au fost internate în stare gravă, potrivit informaţiilor furnizate de şeriful comitatului Douglas, Tony Spurlock.

Incidentul a avut loc la Școala de Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică (STEM) din Highlands Ranch, Colorado, în apropiere de orașul american Denver. În clădire, există cursuri de la copii de grădiniță până la elevi de clasa a XII-A, potrivit Reuters.

Numeroase echipaje au intervenit la fața locului, în timp ce clădirea a fost evacuată. Oamenii legii au refuzat să comenteze în legătură cu motivul atacului, afirmând că este prea devreme, fiind în curs o anchetă desfăşurată cu sprijinul FBI. „Situație instabilă, focuri de armă trase la școala STEM de la Ridgeline și Plaza. Evitați”, a fost mesajul polițiștilor, care au adăugat că două persoane au fost rănite.

Biroul Șerifului din Douglas, statul Colorado, a transmis într-un mesaj postat pe Twitter că au fost raportate focuri de armă la o școală dintr-o suburbie a orașului Denver.

„La ora 13:53 am răspuns la un apel de la școala STEM de pe Bulevardul Ridgeline. Au fost raportate focuri de arme trase în școală. Din primele date sunt 2 răniți. Polițiștii sunt în proces de identificare și localizare a atacatorului”, este un alt mesaj postat ulterior pe contul de Twitter al Biroului Șerifului. Casa Albă, care a declarat că președintele Donald Trump a fost informat despre atac, a transmis mesaje de susţinere pentru victime, familiile acestora şi toţi cei afectaţi de atac.

Colorado se numără printre statele americane în care s-au produs unele din cele mai grave atacuri armate în masă din SUA, precum cele de la Columbine sau Aurora. Acest atac armat a avut loc la mai puţin de o lună de la comemorarea a 20 de ani de la masacrul care a avut loc la liceul Columbine, situat în Littleton, la aproximativ 8 km de Highlands Ranch.

Pe 20 aprilie 1999, în liceul Columbine, situat într-o regiune din ținutul Jefferson, Colorado, între Denver și Littleton, au murit 12 elevi și un profesor, iar alte 24 de persoane au fost rănit. Atunci, elevii Eric Harris și Dylan Klebold, care aveau în jur de 18 ani și învățau în aceeași școală, au venit înarmați cu puști, pistoale și cuțite.

Ei au amplasat în cantină și două bombe puternice, dar care n-au explodat. Atunci, furioși, cei doi au început să tragă la întâmplare, în cei care le ieșeau în cale. În final, după un schimb de focuri cu poliţia, cei doi s-au sinucis cu câte un glonţ în cap, amintește a1.ro 

loading...

Comments are closed.