VIDEO // Un ofițer SIS și alți 30 de ofițeri SPPS, din instituțiile subordonate direct Maiei Sandu, ar fi implicați în răpirea lui Nicolae Ceaus, ex-judecător ucrainean

Cel puțin un ofițer de rang înalt din cadrul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS), dar și alți 30 de ofițeri ai Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), instituții subordonate în mod direct președintelui Maiei Sandu, ar fi fost implicați în răpirea cetățeanului ucrainean Nicolae Ceaus, fost judecător, au declarat în această seară deputații Adrian Lebedinschi și Vasile Năstase, membri ai Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri.

Deputatul Lebedinschi spune că Procuratura Generală a primit documentele relevante despre implicarea ofițerilor în această acțiune ilegală, iar oamenii legii urmează să le cerceteze acum în ordinea penală.

”Din informațiile operative, dar iarăși SIS-ul refuză să ne prezinte informațiile reale, este implicat, în comiterea acestei infracțiuni, angajatul SIS-lui care are un grad destul de înalt. Noi am prezentat aceste informații organului de urmărire penală, inclusiv informația asupra câtorva angajați ai SPPS, care în ziua respectivă au asigurat traseul spre Otaci”, a declarat Lebedinschi, menționând că există o informație oficială care a parvenit la Comisia de anchetă și este anexată la raportul final.

Deputatul a mai declarat, că directorul SIS a fost la audieri în cadrul Comisiei de anchetă, dar a avut un comportament arogant și prezenta informații false sau denaturate, el fiind mai cooperant doar atunci când deputații dădeau de înțeles că dețin informații mai detaliate despre anumite situații.

Potrivit lui Vasile Năstase, președintele Comisie de anchetă, SIS ar fi stabilit, în urma unei cercetări operative, că 30 de ofițeri ai SPPS ar fi participat la răpirea fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus. Năsrtase a citat chiar din informația oficială despre care a menționat colegul său, deputatul Lebedinschi.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share