Politică

VIDEO // Un partid politic de la Chișinău va solicita ca buncărul de la Olișcani să revină în proprietatea statului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ruslan Codreanu, președintele Partidului Puterea Oamenilor a descoperit că buncărul de la Olișcani, din raionul Șoldănești, se taie la fier vechi. Potrivit acestuia, deși ar putea deveni un obiectiv turistic impresionant, a ajuns „a fi batjocura celor care nu se mai satură de distrus și de furat”. În acest sens, echipa Puterea Oamenilor, a solicitat de la Agenția „Moldsilva” informații privind statutul acestui obiectiv și explicații de ce se taie la fier vechi.

„Acest teritoriu trebuie să aparțină statului, îngrădit, luate măsuri de siguranță, cu indicatoare și poate chiar taxat la intrare. Aici deja vin zeci de turiști, interesați de istoria sovietică, în special pentru că acest buncăr este unic în lume de felul acesta, cu o istorie impresionantă.

Înțelegem că fierul a ajuns la 5,20 MDL per kg, dar nu putem permite ca cineva să se facă din nou și din nou gospodar pe seama bunului public”, susține președintele Partidului Puterea Oamenilor.

În acest context, Partidul Puterea Oamenilor va solicita ca buncărul să revină în proprietatea statului. Totodată, partidul propune conservarea acestuia și crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea zonei turistice.

Buncărul a fost construit pe timpul sovietic și se spune că au fost cheltuite 32 milioane de ruble, pentru construirea lui. Sunt două cazemate, cu diametrul de 32 de metri şi peste 60 de metri adâncime, care fac din acesta un obiectiv militar enigmatic și grandios. După destrămarea URSS-ului, baza militară a fost abandonată, furat tot ce a fost mai de preț din ea și vândut, iar treptat, aceasta s-a transformat într-o locație uitată de lume.

loading...

Comments are closed.