Alte știri

VIDEO // Un polițist a fost atacat de patru bărbați și o femeie în satul Boghiceni, Hâncești

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 7 aprilie, în jurul orei 18:05, în Serviciul de Gardă al IP Hîncești, a parvenit apelul telefonic de la un polițist din Hâncești, care a solicitat intervenția colegilor, menționând că a fost atacat de către cinci persoane în stradă, în satul Boghiceni, reltează Info Curier Hâncești.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că cinci persoane, patru bărbați și o femeie, aflându-se într-un automobil de marca Vaz, au urmărit, după care au blocat și atacat un VW Caddy, în care se afla ca pasager un angajat al Inspectoratului de Poliție Hâncești. După ce au oprit automobilul, suspecții au deschis forțat mijlocul de transport și au deteriorat geamurile. Polițistul a fost amenințat cu vătămarea integrității corporale, iar în consecință, un ciob de sticlă de la geamul spart i-a provocat o excoriație în regiunea feței. De asemenea, șoferului i-au fost aplicate multiple lovituri cu pumnii.

În momentul documentării, aceștia au manifestat un comportament agresiv și nesupunere cerințelor legale ale angajaților, iar femeia a lovit un alt angajat al poliției în regiunea capului și cu picioarele a lovit în automobilul de serviciu Dacia Duster.

Deoarece erau agresivi și au opus rezistență, aceștia au fost reținuți, fiindu-le aplicată forța fizică și mijloacele speciale.

În acest caz au fost inițiate cauze penale pentru huliganism și ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească și refuzul testării alcoospice pentru stabilirea stării de ebrietate.

Suspecții riscă, conform art.287 alin.2, până la 5 ani de închisoare, art.349 alin.1′- până la 3 ani și art.264 alin.3 Cod Penal – 200-240ore de muncă neremunerata în folosul comunității cu anularea dreptului de a conduce.
Totodată, pe faptul ultragierii angajaților poliției, cât și pe faptul aplicării de către polițiști a forței fizice și a mijloacelor speciale, a fost sesizată Procuratura r.Hâncești.

https://www.facebook.com/Curierul.de.Hincesti/videos/557372845223751/

loading...

Comments are closed.