Social

(VIDEO) Un presupus cetățean moldovean a fost luat ostatic în Siria de către Statul Islamic (ISIS)

Pinterest LinkedIn Tumblr
Într-un video publicat de către ISIS apare un oarecare Țurcanu Grigorii Mihailovici din regiunea Moscovei care a fost luat ostatic în Siria alături de un coleg, scrie diez.md.

Grigorii Țurcanu (născut la 20 decembrie 1978) face parte din organizația „Боевое братство. Домодедово” (Frăția de luptă. Domodedovo), și a participat la acțiuni de război atât în Siria cât și din Iugoslavia.

Potrivit Novaya Gazeta, liderul organizației a confirmat că persoana din video este Grigorii, de asemenea a mai adăugat: „Cumva a ajuns în Siria, și a fost luat ostatic, mai multe nu vă putem spune”.

Unul din scopurile organizației este să ajute toți cetățenii Rusiei, atât cât și să acorde ajutor veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, cât și veteranilor altor conflicte armate. Mai multe despre Боевое братство vedeți aici.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM a confirmat pentru TV8 că bărbatul care a fost luat ostatic de către ISIS, Țurcanu Grigorii Mihailovici, nu figurează în nicio bază de date ca fiind cetățean al Republicii Moldova și nici nu a avut cetățenia moldovenească.

Potrivit TV8, a fost confundat cetățeanul rus Țurcanu Grigorii Mihailovici, născuta la 20.12.1978, cu un alt moldovean care are același nume Țurcanu Grigorii Mihailovici, doar că e născut la o altă dată, 07.02.1978, și care este originar din raionul Fălești, localitatea Glinjeni.

https://www.youtube.com/watch?v=nTTKCfbdtaU

loading...

Write A Comment