Alte știri

VIDEO // Un șef din cadrul ASP și directorul unei parcări, reținuți pentru escrocherie

Pinterest LinkedIn Tumblr

De către ofițerii de investigație și urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău în comun cu angajații INTERPOL al IGP sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău și cu sprijinul polițiștilor din cadrul BPDS ,,Fulger” al IGP și a Agenției Servicii Publice a fost documentată și destructurată o grupare specializată în escrocherii manifestate prin deposedarea și comercializarea mijloacelor de transport. Membrii grupării s-au dovedit a fi persoane cu vârstele cuprinse între 35 și 40 de ani, doi fiind cu funcții de răspundere, un șef din cadrul serviciului înmatriculare a transportului a ASP, un director a unei parcări specializate în vânzarea mijloacelor de transport de lux, și o persoană fizică cu rol de intermediar.

Forțele de ordine pe parcursul la trei luni de zile au monitorizat activitatea bine organizată a grupului infracțional, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea escrocheriilor.

Potrivit materialelor, suspecții profitând de funcțiile cu răspundere pe care le dețineau, falsificau contractele de vânzare-cumpărare a automobilelor din numele proprietarilor, ulterior unitățile de transport erau vândute și înregistrate pe persoane terțe. Astfel prin acțiunile lor cauzând un prejudiciu material în proporții deosebit de mari proprietarilor unităților de transport.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și locurile de muncă a suspecților, forțele de ordine au depistat și ridicat mai multe certificate de înmatriculare a automobilelor, plăcuțe de înmatriculare, înscrisuri de ciornă, tehnică de calcul, telefoane mobile.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani.

În prezent, polițiștii și procurorii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea criminală.

loading...

Comments are closed.