Economic

(Video) Un student din satul Cuşmirca şi-a deschis o fermă modernă de vaci. Iată cum a reușit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Este student la două universităţi, iar după lecţii, administrează o mică fermă de vaci. Este performanţa lui Cristian Bulat, un tânăr de 24 de ani din satul Cuşmirca, raionul Şoldăneşti. În timp ce mulţi dintre semenii lui visează să plece în străinătate în căutarea unui trai mai bun, Cristian nu vrea altceva nimic decât să-şi dezvolte afacerea, alături de părinţi şi rude, transmite PRIME. 

Cristian Bulat a decis acum doi ani să deschidă o fermă de vaci. Tânărul a decis să se facă antreprenor, în primul rând, pentru a-şi convinge tatăl să rămână acasă. „Într-o bună zi tata vroia să plece peste hotare , eu eram student, sora tot, şi mi-a venit ideea să facem fermă”, a spus fermierul Cristian Bulat.
 
După şase luni de muncă asiduă, tânărul a câştigat un grant, a mai împrumutat bani de la bancă şi a reuşit să ridice o fermă modernă. Astăzi, creşte 30 de vaci, dintre care 18 mulgătoare, iar fiecare membru are sarcini bine determinate. „Eu de lapte, vine maşina, îl dau, îl încarc, îl măsurăm. Facem grăsimea la aparatul acesta”, a zis mama lui Cristian, Svetlana Bulat. A meu este furajul vitelor, să îl fac, sa le dau mancarea, toată curăţenia de prin jurul lor”, a spus tatăl lui Cristian, Iaroslav Bulat.
 
„Tata e mai mult în fermă, eu mă duc pe dealuri, ce ţine de arat, cultivat, semănat, pentru furaje. Silosul, fânul, il facem noi, la fel porumbul, ce ţine de premixuri, nutreţuri, avem multe pe care le cumpărăm”, a zis fermierul Cristian Bulat.
 
Animalele oferă zilnic 250 de litri de lapte care ajung la o fabrică din Soroca. Pentru un litru de lapte familia primeşte cinci lei. Cristian spune că are mare grijă de calitatea produsului pe care-l vinde.

loading...

Comments are closed.