Social

VIDEO // Un tânăr de 18 ani a furat un automobil parcat pe bd. Dacia din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr în vârstă de 18 de ani, originar din raionul Hîncești, a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru furtul unui automobil.

Pe data de 2 martie, la Inspectoratul sectorului Botanica, s-a adresat un tânăr în vârstă de 28 de ani, cu o plângere, pe faptul că i-a fost sustras automobilul  ,,Nissan Almera Tino”, ce era parcat pe bd. Dacia. Tânărul a comunicat că automobilul stătea parcat din motiv că avea o defecțiuni la o roată, iar când a venit acesta nu mai era.

Polițiștii Inspectoratului Botanica de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, imediat au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și depistarea automobilului sustras. Astfel în urma măsurilor întreprinse, polițiștii au reținut individul care a sustras automobilul. Suspectul, cu ajutorul unui evacuator, transporta automobilul la o bază de dezasamblare cu scopul de a abține un profit.

Acțiunile tânărului au fost surprinse de camerele de supraveghere. Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 66 000 lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru furt, iar conform legislației în vigoare tânărul riscă amendă până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.