Social

VIDEO // Un tânăr de 18 ani, cercetat penal pentru jaf. Ce pedeapsă riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor speciale de investigație au reținut un locuitor a capitalei, pentru comiterea unui jaf stradal. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 18 ani, anterior judecat pentru comiterea infracțiunilor analogice și furt.

Poliția a fost sesizată în seara de 27 august, de către un bărbat în vârstă de 48 ani, comunicând că în mod deschis a fost deposedat de telefonul mobil în timp ce se afla pe str. Independenței. La locul faptei bărbatul a declarat că în timp ce se întorcea la domiciliu s-a așezat pe o bancă iar telefonul l-a pus alături, ulterior un tânăr s-a apropiat și a sustras telefonul mobil de model ,,Xioami M1” și a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat parții vătămate constituie 5 800 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală prevăzută de art.187 CP ,,Jaf”.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație, bănuitul în comiterea infracțiunii a fost localizat și reținut fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile iar pentru fapta comisă conform legislației în vigoare el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

loading...

Comments are closed.