Social

(video) Un tânăr din raionul Dubăsari reținut! Pregătea omorul unui cetățean străin: „Trebuie un cuțit mai lung să moară pe loc”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, locuitor al unui raion din r-l Dubăsari, a fost reținut, fiind bănuit de pregătirea unui omor asupra unui cetățean ceh.

Astfel, în luna ianuarie a anului 2019, în cadrul cauzei penale privind pregătirea de omor, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în conlucrare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Direcției de Combatere a Crimei Organizate a INI al IGP, au documentat acțiunile unei persoane, care din interes material și-a creat intenționat condițiile necesare pentru a omorî un om de afaceri de origine cehă, aflat în Republica Moldova. 

În cadrul cauzei penale gestionate, au fost desfășurate mai multe măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, fiind acumulate probe care au confirmat intențiile criminale ale suspectului.

Astfel, la 05.02.2019, persoana suspectă a fost documentată în timp ce alegea locul în care intenționa să omoare victima, procura mijloacele necesare pentru comiterea infracțiunii și ascunderea urmelor acesteia, precum și stabilea căile de retragere de la locul fapte. 

S-a stabilit că, pentru realizarea planului său infracțional, învinuitul, care avea asupra sa o țeavă metalică special adaptată, a procurat de la o piață din mun. Chișinău mănuși de protecție și ștrampi femeiești pentru a se deghiza, folosindu-i în calitate de cagulă. 

În aceeași zi, după ora 19.00, în unul din scuarurile din centrul Capitalei, unde în prealabil îi fixase victimei o întîlnire, suspectul a fost reținut în flagrant, în momentul în care, fiind înarmat cu țeava metalică și purtând masca improvizată, dânsul se îndrepta în direcția victimei, aceasta din urmă aflîndu-se sub protecția oamenilor legii. 

La data de 07.02.2019, demersul procurorilor, în privința învinuitului a fost aplicată măsura arestării preventive pe un termen de 30 de zile. 

În cazul în care va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de pînă la 10 ani.

loading...

Comments are closed.