(video) Un tânăr fermier cere ajutorul Guvernului! “Primăria mi-a retras autorizațiile nefondat, risc să pierd totul!”

Un fermier din Republica Moldova a filmat un video în care vine cu un strigăt de ajutor, plin de disperare, cerând Guvernului Filip să ia măsuri pentru a-i salva afacerea și pentru a păstra posibilitatea consumatorilor moldoveni să aibă acces la produsele ecologice și naturale.

Constantin Străjescu, administratorul unei Gospodării Țărănești povestește că după ce a fost o perioadă peste hotare la muncă, a revenit în țară pentru a-și deschide o fermă de bovine, care produce lapte și alte produse lactate. Firma sa avea mai multe automagazine în Chișinău, datorită cărora își comercializa marca, câștigându-și venitul pentru a putea păstra ferma.

Fermierul vine cu un apel către Guvern, în special către prim-ministrul Pavel Filip, care a ajutat fermierii de mai multe ori, fiindcă s-au ciocnit cu o problemă foarte gravă, “La comanda primarului Ruslan Codreanu, sub pretexte necunoscute, ne-au fost retrase autorizațiile și schemele de amplasare, unde comercializam produsele.” povestește Constantin Străjescu.

Acesta prezintă toate actele corespunzătoare: certificatul de înregistrare a gospodăriei, autorizația sanitar-veterinară de funcționare pentru transportarea laptelui, autorizația sanitar-veterinară de comercializare a laptelui de vacă și alte produse lactate, autorizația de calitate a mărfii, schemele care i-au fost retrase de către primarul interimar, Ruslan Codreanu.

Constantin Străjescu a mulțumit tuturor preturilor care l-au susținut această perioadă ca și pe alți producători autohtoni, însă, din păcate e nevoit să constate că în acest moment și acestea i-au întors spatele, la comanda primarului Ruslan Codreanu. Fermierul spune că la fiecare automagazin, stă câte un polițist care nu permite comercializarea lactatelor. El prezintă rapoartele de statistică care arată o datorie de peste 4 milioane de lei, o datorie care e imposibil să fie întoarsă dacă nu va fi reluată activitatea magazinelor sale. Acești bani au fost investiți în fermă, investițiile totale fiind de circa 10 milioane de lei.

Tânărul fermier vine cu mulțumire către Guvern, că a simțit de multe ori sprijinul lor. A primit subvenții, datorită cărora și-a putut dezvolta afacerea. Totodată, către aceleași autorități a venit cu o rugăminte,  să fie ajutat să rezolve această problemă. “Suntem producători autohtoni și trebuim susținuți. Ce vom face mai departe cu această fermă, ce vom face cu produsele care deja se alterează? Ce vom face cu laptele? Cum vom achita creditele? Mă tem să mă gândesc ce va fi mai departe pe parcurs.”  

Acesta roagă autoritățile să se autosesizeze și să nu permită falimentarea afacerii sale. Constantin Străjescu riscă nu doar să își piardă ferma, dar și toată proprietatea, inclusiv și locuința care ar putea fi luată de bancă pentru datorii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share