VIDEO // Un traficant de droguri a fost trimis în judecată, anunță PCCOCS

Procurorii PCCOCS, oficiul „Sud,” anunță trimiterea în judecată a unui tânăr responsabil de transportarea drogurilor de circa 500 000 lei, reținut în preajma unei grădinițe din Cimișlia.

Dosarul în privința acestui învinuit, membru al grupului criminal organizat, a fost finalizat într-un termen accelerat – 18 zile, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cu suportul Inspectoratului de Poliție Cimișlia, iar urmărirea penală continuă în privința celorlalți membri ai grupului criminal organizat, pentru identificarea și tragerea lor la răspundere penală. Acum, tânărul originar din Dondușeni, cu vârsta de 22 ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani. Anterior, acesta a fost investigat pentru mai multe furturi, iar pe rolul instanțelor de judecată în privința acestuia acum sunt alte trei dosare pentru trafic de droguri, pentru fapte comise din 2020, investigate de o altă procuratură.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Sud,” actualmente tânărul este în arest preventiv pentru 30 de zile, în penitenciarul din Cahul. Reținerea acestuia a avut loc după ce acesta sosise în Cimișlia cu taxiul din Chișinău, după care la doar câteva zeci de metri de la o grădiniță din Cimișlia a plasat într-un ascunziș, șase pliculețe cu droguri de tip PVP (cristale albe, denumite „sare”, care pot provoca paranoia sau halucinații ce pot duce și la automutilarea consumatorului). Drogurile erau destinate clienților care le comandaseră pe platforma Telegram.

La ceva timp, după ce curierul învinuit a plasat drogurile, a observat mașina poliției și a dat bir cu fugiții. În timp ce era urmărit, acesta a aruncat rucsacul aproape 0,5 kg de droguri în apropierea cazangeriei grădiniței, după care a fost reținut și investigat. În timp ce dosarul trimis în judecată de procurorii PCCOCS este examinat de Judecătoria Cahul, tânărul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share