Alte știri

VIDEO // Un tren de pasageri a deraiat în Scoția. Premierul țării: Un incident extrem de grav

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tren de pasageri a deraiat miercuri în Aberdeenshire, nord-estul Scoției. Premierul scoțian Nicolae Sturgeon l-a numit „un incident extrem de serios”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Incidentul feroviar a avut loc miercuri dimineață, echipele de salvare fiind chemate să intervină la ora 9:43, relatează BBC.

Peste 30 de vehicule au ajuns la fața locului și intervin, inclusiv un elicopter. În imaginile de la fața locului se observă un fum gros care se ridică deasupra trenului.

Nicola Sturgeon, premierul Scoției, a spus că este vorba despre „un incident extrem de grav” și că primele raportări de la fața locului indicau „răni grave”.

Nu se cunosc deocamdată informații cu privire la numărul victimelor și starea acestora. Garnitura era formată din două locomotive (una în față, una în spate) și patru vagoane. Se pare că prima locomotivă și trei dintre vagoane au deraiat.

„E prea devreme să confirmăm cauza exact și severitatea incidentului”, a precizat NetworkRail Scotland, compania de căi ferate scoțiană.

Potrivit BBC, una dintre cauzele deraierii pare să fi fost vremea. În ultimele zile au fost ploi torențiale și chiar inundații, care au dus la întreruperea circulației în zonele centrale și estice ale Scoției.

loading...

Comments are closed.