Alte știri

(Video) Unde joacă moldovenii, răsună în toată Canada

Pinterest LinkedIn Tumblr

Metropola canadiana Montreal a vibrat pe 22 iunie, în ritmurile dansului popular moldovenesc într-un spectacolul inedit cu genericul „Unde joacă moldovenii”.

Concertul Ansamblului de dansuri populare moldovenesti „VATRA” Montreal a reunit circa 140 de dansatori cu diverse vîrste si reprezentanti ai diferitor etnii prezente in societatea multiculturala canadiana. Spectacolul a readus, in inimile fiecarui artist si spectator, dorul pentru casa parinteasca, traditiile, melodiile duioase si dansurile populare.

Talentul, pasiunea si contributia semnificativa in dezvoltarea artei coregrafice, pastrarea si promovarea identitatii si culturii nationale peste hotarele Moldovei a echipei care a participat la pregatirea si regizarea spectacolului au fost inalt apreciate si de Guvernul Republicii Moldova. Diplome de gradul I, semnate de Prim-ministru al Republicii Moldova Pavel Filip, au fost inmanate de catre Ambasadorul Republicii Moldova Ala Beleavschi, coregrafului si directorului artistic Irina Chirca si Ansamblului de dansuri populare moldovenesti „VATRA” Montreal.

loading...

Comments are closed.