Alte știri

VIDEO // Usatîi, despre BOP și WatchDog: ”Dacă nu vă încadrați, la următorul scrutin electoral CEC să nu vă mai permită să faceți sondaje și mergeți la păzit harbuji”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul Partidului ”Nostru”, Renato Usatîi a criticat dur activitatea companiilor ce fac sondaje de opinie precum WatchDog sau Barometrul Opiniei Publice, acuzându-i că fac sondajele în favoarea Partidului Acțiune și Solidaritate sau a Maiei Sandu, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Usatîi aduce exemplul faptul că în alegerile prezidențiale aceste companii de sondaje au greșit rezultatul actualului lider al Blocului Electoral ”Renato Usatîi” cu 10,8%, pentru a induce opinia publică în eroare.

Usatîi chiar compară aceste companii cu activitatea lui Vlad Plahotniuc în ceea ce se numește ”a desena sondaje”.

În acest context, primarul de Bălți propune ca să fie modificată legislația electorală astfel încât companiile de sondaje care fac asemenea erori grave, deși anunță de fiecare dată o marjă de eroare de 2-3%, Comisia Electorală Centrală să nu le mai permită să facă sondaje.

”Poate nu o fost o indicație directă de la cei de la dreapta că umflați-l pe acela sau dezumflați-l pe altul, dar asta foarte bine o fac pe lângă că fac sondaje, ei încă mai ies la televizoare și comentează că acela-i așa, că aista-i dincolo, și care ar fi sinuciderea pentru PAS… Sondajele WatchDog pe care le-ați văzut zilele astea, care în prezidențiale, cu o săptămână înainte de alegeri au greșit случайно (întâmplător – n.r.) cu 10 la sută, dacă concret – cu 10,8. BOP-ul care tot timpul, cum spuneau unii experți că îi curat și îi credibil și nu știu ce, cu ce s-a ocupat BOP-ul și cei din BOP în prezidențiale, mai puțin mă doare – fiecare are dreptul pe cineva să-l voteze, să-l susțină, numai că în cazul ăsta, domnule Barbăroșie ori stați cu placatul Maiei Sandu pe gard și copiii fac videouri în susținere sau faceți sondaje.

Dar cu ce vă diferențiați voi cu WatchDog de ceea ce făcea Plahotniuc, când desena sondaje? Voi această manipulare o faceți din banii care vă sunt dați de partenerii de dezvoltare, de europeni, de americani. O să modificăm toată legislația necesară, ca companiile care au dat-o-n bară, dacă voi declarați marja de eroare 2-3% și dacă voi nu vă încadrați, CEC-ul să nu vă mai permită să fiți înregistrați pentru scrutinul electoral și duceți-vă la păzit harbujii. Și astăzi voi, când eu îi numesc pe unii sextanți, nu știu de ce toți încep a sări în sus, deoarece vouă vă sticlesc ochii și vouă vi-i totuna ce se faceți. Dacă astea sunt valorile voastre europene, atunci, numai nu vă supărați, нам с вами не по пути (nouă cu voi nu ni-i în drum – n.r.). Acum rămânea la sovistea (conștiința – n.r.) lor, dar sovistea lor, dacă-i tot așa cum erau și valorile europene ale lui Filat, apoi îi clar…”, a declarat Usatîi, în cadrul unui briefing de presă.

sursa video: Radar Politic

Citește și: Gheorghe Cavcaliuc: ”Atacul mediatic asupra mea confirmă că l-am speriat de moarte pe spionul Usatîi, care s-a dat de gol”

loading...

Comments are closed.