VIDEO // Usatîi explică de ce a refuzat să participe la o ședință de la Guvern: „Integrarea europeană se face în secret!”

Liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi

Integrarea europeană în secret! La această concluzie a ajuns Renato Usatîi, după ce a fost invitat la ședința organizată de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, la Guvern.

„Înainte de a merge la acest eveniment, constat că nu văd nici un link unde să se dea live. Nouă ni se transmite că evenimentul este fără presă, va fi doar o fotografie la început. Adică deja și eurointegrarea se face în secret?”, se întreabă Usatîi.

Usatîi spune că în cadrul evenimentului urma să le propună tuturor participanților semnarea unui Pact pentru Moldova.

„Să formăm un guvern din toate partidele care au specialiști. Orice partid, dacă are specialiști, să-i propună. Vor fi selectați cei mai buni”, a precizat Usatîi.

Pentru că evenimentul era unul închis, fără presă, Usatîi a refuzat să participe. „Cei de la conducere refuză orice discuție deschisă cu opoziția. Spînu a refuzat să discute cu mine despre prețul la gaz. Sandu a refuzat discuția despre guvernul format în baza competențelor profesionale. Dar cetățenii așteaptă discutarea acestor teme”, a mai spus Usatîi.

Amintim că vineri, 24 mai, Cristina Gherasimov a organizat un dialog cu partidele politice extraparlamentare. În cadrul ședinței, Gherasimov a îndemnat partidele politice extraparlamentare să se implice activ și să pună umărul în procesul de aliniere la legislația europeană.

Total
0
Shares
Total
0
Share