(Video) Vaci bolnave tăiate pe ascuns în abatoarele din Polonia! Carnea era vândută oamenilor

Vaci bolnave tăiate pe ascuns în abatoarele din Polonia, carnea era vândută oamenilor, salam din carne de vita, uniunea europeana, produse alimentare, 

În abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave, iar carnea acestora este amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase. Aceste dezvăluiri vin ca urmare a unei ample anchete jurnalistice făcute de un post de televiziune din această ţară. Scandalul a căpătat amploare, deoarece Polonia este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de vită din Uniunea Europeană.

Un jurnalist polonez s-a angajat măcelar într-un abator şi a filmat cu o cameră ascunsă ce se întâmplă acolo. În timpul nopţii erau aduse vaci care nu puteau sta în picioare, erau sacrificate, iar de pe carcase erau tăiate bucăţile de carne ce păreau bolnave sau vătămate. Dimineaţa, un veterinar punea stampila de siguranţă fără să facă vreun control. Această carne ar putea fi un risc pentru sănătate, potrivit experţilor consultaţi de jurnaliştii polonezi.
 
Ancheta mai arată că această practică este răspândită în toată industria cărnii de vită din Polonia. O vacă bolnavă este de 5-6 ori mai ieftină decât una sănătoasă, dar carnea poate fi vândută la acelaşi preţ. Un abator care taie doar animale sănătoase câştigă anual sub 82 de mii de euro, dar unul care acceptă şi vaci bolnave poate ajunge la un profit şi de 580 de mii de euro.
Potrivit legislaţiei în vigoare, nu pot fi sacrificate animale care nu pot merge pe propriile picioare, dar nici autorităţile şi nici afaceriştii din industria cărnii nu par să ţină cont de ele, susţin jurnaliştii.
Total
0
Shares
Total
0
Share