VIDEO // Vadim Brînzaniuc, candidatul PSDE: “Chișinăul trebuie să devină un motor al economiei naționale și un hub de afaceri“

Chișinăul trebuie să devină un motor al economiei naționale și un hub de afaceri, iar pentru asta este nevoie de o strategie pe termen lung, care să cuprindă inclusiv asigurarea unor condiții atractive pentru companiile private, susține Vadim Brînzaniuc, candidatul Partidului Social Democrat European la funcția de primar general al municipiului Chișinău, declarația fiind făcută în cadrul unui eveniment electoral care a avut loc astăzi, 23 octombrie 2023 la sediul formațiunii.

“În următorii patru ani, vom extinde parcurile industriale existente de la Ciocana, Sângera și Tracom și le vom transforma în hub-uri economice de importanță regională în sud-estul Europei.

Chișinăul trebuie să aibă o zonă industrială puternică, care să genereze locuri de muncă și, desigur, profit. În zonele respective, Primăria deține suprafețe de teren suficiente pentru a extinde aceste parcuri. Aici vor avea acces toți cei care vor să facă afaceri. Ele vor fi centre tehnologice, industriale, IT și platforme pentru industrii creative. Astăzi, parcurile industriale existente sunt gestionate de Guvern, însă Chișinăul trebuie să se încadreze în această dimensiune și să le dezvolte separat ca parcuri industriale municipale.

În prezent, businessul în Chișinău este axat în special pe comerț și prestări servicii. Este bine, doar că e prea puțin. Potențialul economic al Chișinăului este imens, doar că este valorificat insuficient. Astăzi, totul merge din inerție. Nu există o strategie clară, multidimensională, care să ofere perspectivă și siguranță.

Capitala Republicii Moldova are șansa să devină un nod comercial important, însă pentru asta e nevoie de viziune și curaj. Bugetul Chișinăului poate să crească doar dacă îi oferim injecții consistente, care pot să le aducă investitorii mari. Iar pentru a aduce investitori mari, trebuie să le oferim condiții prielnice și siguranța că nu vor fi mințiți, că nu vor fi îngropați în birocrație și că nu vor fi scurși de bani. Așa cum s-a întâmplat de atâtea ori până acum.

Primăria trebuie să devină un partener corect pentru investitori. Noi îi asigurăm pe agenții economici că pot conta pe noi și îi asigur că pot găsi în noi niște parteneri serioși și corecți”, a declarat Vadim Brînzaniuc, candidatul PSDE.

Total
0
Shares
Total
0
Share